Sunday, May 13, 2012

သင္႔စားေသာ အစားအေသာက္ထဲ အသီးအႏွံပါဝင္ေစမည္ နည္းလမ္းေလးသြယ္





ဗီတာမင္စီအပါအဝင္ သင့္ခႏၶာကိုယ္က လိုအပ္ေနတဲ့ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြကို အသီးအႏွံေတြကသာ ရရွိမယ္ဆိုရင္ အခုထက္ပိုၿပီး သင္က်န္းမာလာမွာပါ။ ဒါေၾကာင့္ သင္စားေနတဲ့ အစားအေသာက္ေတြထဲ အသီးအႏွံပါဝင္ေအာင္ စားႏိုင္မယ့္နည္းလမ္းေတြကို ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။

၁။ ခ်ဥ္ေသာအသီးကို အရည္ညႇစ္ထည့္ပါ...........
အသီးေတြဟာ အစားအစာရဲ႕ အာနိသင္ကို အဆင့္ျမႇင့္ေပးႏိုင္ေၾကာင္း လတ္တေလာ ေလ့လာမႈတခ်ဳိ႕က ဆိုပါတယ္။ ဆင္းဒဝွစ္ရွ္ကေန ေခါက္ဆဲြသုပ္ထဲအထိ သံပရာသီး ဒါမွမဟုတ္ ေရွာက္သီး ညႇစ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။




လိေမၼာ္သီး၊ သံပရာသီး၊ ေရွာက္သီးနဲ႔ စပ်စ္သီးေတြဟာ ဗီတာမင္စီႂကြယ္ဝ႐ံုသာမက အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ လည္း ပါဝင္ေနပါတယ္။ အရြယ္အစားႀကီးတဲ့ လိေမၼာ္သီးတစ္လံုးမွာ အမွ်င္ဓာတ္ငါးဂရမ္ ပါဝင္ပါတယ္။ အိမ္မွာ ဟင္းရြက္သုပ္တဲ့အခါ သံပရာသီးနဲ႔ ေရွာက္သီးကို အရည္ညႇစ္ထည့္ပါ။ သံပရာသီးနဲ႔ ေရွာက္သီးလို အခ်ဥ္ဓာတ္ရွိတဲ့

၂။ လြယ္အိတ္ထဲ ပန္းသီးထည့္ပါ



ဘယ္သြားသြား သင္သြားေလရာ သင့္ပခံုးထက္မွာပါမယ့္ အိတ္ထဲမွာ ပန္းသီးထည့္ထားပါ။ တစ္ေန႔ကို ပန္းသီးတစ္လံုးစားရင္ ဆရာဝန္နဲ႔ ေဝးေဝးမွာ ေနရတယ္ဆိုတဲ့ စကားက မွန္ပါတယ္။ ပန္းသီးမွာ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ တစ္ေန႔ကို ပန္းသီးတစ္လံုး ပံုမွန္စားတဲ့ အမ်ဳိးသမီး ေတြဟာ လံုးဝမစားသူေတြထက္ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၈ ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့နည္းေၾကာင္း ေလ့လာမႈေတြက ဆိုပါတယ္။ တကယ္လို႔ ပန္းသီးကို အခြံပါစားေပးမယ္ဆိုရင္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဖေလဗိုးႏိြဳက္ရရွိကာ ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၃။ ဖရဲသီးကို သေရစာအျဖစ္စားပါ၊



ထမင္းတစ္နပ္နဲ႔ တစ္နပ္ၾကား သေရစာစားခ်င္ရင္ ဖရဲသီးကို ေရြးပါ။ ဗီတာမင္စီပါဝင္တဲ့အျပင္ သၾကားအမ်ားအျပားမပါဘဲ သဘာဝအတိုင္း အခ်ဳိဓာတ္ ပါတဲ့အတြက္ စိတ္ေက်နပ္မႈကိုပါ ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ အခမ္းအနားပဲြေတြ တက္တဲ့အခါမွာလည္း အဆီမ်ားတဲ့ မုန္႔ေတြအစား ဖရဲသီးစိတ္ကို မ်ားမ်ားေရြး စားပါ။ ဖရဲသီးတစ္ခြက္စာ ပမာဏမွာ ဗီတာမင္ေအလည္း ပါဝင္တဲ့အတြက္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါသည္ေတြမွာ အျဖစ္မ်ားတဲ့ ေက်ာက္ကပ္နဲ႔ မ်က္စိအျမင္လႊာ ျပႆနာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။

၄။ ေရခဲေသတၱာထဲ ဘယ္ရီသီးထည့္ထားပါ



ေရဆာလို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ ေရခဲေသတၱာကို ဖြင့္လိုက္တဲ့အခါတိုင္း သင္ရဲ႕အရသာခံအာ႐ံုမွာ သၾကားလံုးလို ခ်ဳိၿမိန္သြားေစမယ့္ ဘယ္ရီသီးေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားေပးပါ။ စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ ဘလူးဘယ္ရီသီးစတဲ့ ဘယ္ရီသီးေတြမွာ ဖရက္တို႔စ္ဆိုတဲ့ သဘာဝသၾကားဓာတ္ပါဝင္ၿပီး ကယ္လိုရီပါဝင္မႈနည္း ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဘယ္ရီသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ အစာေျခလမ္းေၾကာင္း က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment